2009. november 10., kedd

A kerti tó építésének bemutatása...

Ebben a cikkben most a kerti tó építésének bemutatásáról szeretnék írni pár mondatot. Az hogy milyen anyagból szeretnénk a tavat megépíteni az első sorban a kerti tó méretétől és annak a mélységétől függ. Erre viszont több megoldás is létezik már. Régebben betonozással készítették el a kerti tavat, de ma már az agyagtéglákból készült kerti tó az elterjedtebb, amelyek előre gyártott anyagokból készülnek.

Ezek mellett még nagyon elterjedt a fóliával bélelt medrek is, amik szintén nagyon jól beváltak a kerti tó építése során. A beton medernek az egyik hátránya viszont, hogy később már nincs mód a kerti tó változtatásra, átalakítására, de ezért is vannak előre gyártott műanyagból készült medrek is. A kerti tó tetszőleges formájának kialakítására mégis a legjobb választás a fóliás tó. Csak kiássuk a medret a kerti tó méretének megfelelő méretben.

A tó legmélyebb területét érdemes 10-20 cm-rel mélyebbre ásni, majd annak helyére köveket rakni. Majd ezután érdemes az egész kerti tó medrét finom szemű homokkal beteríteni körülbelül 10 centiméter vastagon és azt jól eldöngölni. Ez után jöhet a kerti tó medrének a fóliázása. Ez a fólia tulajdonképpen hasonló dolog, mint a házi medencék fóliája. A fóliázás után pedig borítsuk be kavicsokkal a kerti tó fenekét, hogy az természetesebb hatást keltsen.

Ezután a kész tavat már csak fel kell tölteni vízzel és készen is van a kerti tó. A kerti tó hatását tovább fokozza, ha növényeket telepítünk magára a tó vizére és a kerti tó köré.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése